Κρύβουν τις εγκληματικές τους ευθύνες

Εδώ και δύο μήνες ο Ν. Χαρδαλιάς αρνείται να δώσει τα πρακτικά τής επιτροπής λοιμωξιολόγων παραβιάζοντας τους κοινοβουλευτικούς κανόνες.

O Χαρδαλιάς δηλώνει αναρμόδιος να ενημερώσει τη Βουλή τι συζητήσεις έγιναν το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους φορείς της Θεσσαλονίκης, αν πάρθηκαν έγκαιρα τα μέτρα που έπρεπε να παρθούν και, αν όχι, ποιος ακριβώς ευθύνεται.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι η εξής: ο μεν πρωθυπουργός έχει αφήσει σαφέστατες αιχμές κατά του περιφερειάρχη και των δημάρχων της περιοχής ότι περίπου επέβαλαν τη μη λήψη μέτρων, οι ίδιοι -όλοι μάλιστα της γαλάζιας παράταξης- ωρύονται ότι ζητούσαν από καιρό μέτρα, αλλά δεν τους άκουγε κανείς.

Και αυτή η υπόθεση που αφορά τις ζωές πάρα πολλών ανθρώπων κρέμεται έτσι, χωρίς να ξεκαθαρίζεται ποιος έχει την ευθύνη για ό,τι έγινε ή δεν έγινε, με τον κατεξοχήν κυβερνητικό υπεύθυνο για την πολιτική προστασία να βγάζει τώρα την ουρά του απέξω.

Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που η κυβέρνηση κρύβεται.

Εδώ και δύο μήνες αρνείται να δώσει τα πρακτικά τής επιτροπής λοιμωξιολόγων παραβιάζοντας τους κοινοβουλευτικούς κανόνες.

Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν χαρακτηριστεί απόρρητα, αλλά η κυβέρνηση τα κρύβει με το έτσι θέλω, για να μην εκτεθεί σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων.

Κάποιοι προφανώς νομίζουν ότι στραγγαλίζοντας πραξικοπηματικά τη διαφάνεια, κάνοντας λίγο το κορόιδο και ελέγχοντας τη λίστα Πέτσα θα καλύψουν την εγκληματική τους αμεριμνησία και τις τεράστιες πολιτικές τους ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας.

Ας μην ονειρεύονται.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.