Μία απάντηση στον απελθόντα διευθυντή Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας…

Την παρακάτω επιστολή-απάντηση στον απελθόντα διευθυντή Δ.Δ.Ε. Πρέβεζας, κ. Μπέλλο (διαβάστε ΕΔΩ) απέστειλε ο κ. Πέτρος Τσάπες, αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ ΗΠΕΙΡΟΥ:

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 11:01

«Κύριε Μπέλλο, οι αναφορές στην ευχαριστήρια επιστολή σας  για «Περιφερειακό κέντρο διαλογής ανθρώπων» και «για ανθρώπους που στη ζωή τους δεν έχουν διοικήσει ούτε κοτέτσι» σας αδικούν. Λυπάμαι.

Λυπάμαι γιατί απαξιώνετε όλους, το συμβούλιο επιλογής αλλά και τους συνυποψήφιούς σας. Δεοντολογικό θα  ήταν να αναφέρετε ότι εκτός από εσάς, υπήρχαν και άλλοι δύο υποψήφιοι. Και ότι ο επιλεγείς ως Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Πρέβεζας είχε περισσότερα προσόντα από σας, μοριοδοτούμενα ή  συνεκτιμώμενα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό με βαθμό άριστα, πλούσιο  συγγραφικό έργο, επιστημονικές δημοσιεύσεις, διοικητική εμπειρία  κ.λ.).

Σε ό,τι με αφορά δεν κριθήκατε ακατάλληλος για παροχή  διοικητικού έργου, κρίθηκε καταλληλότερος ο επιλεγείς υποψήφιος.
Γνωρίζετε εσείς «που εφτά φορές είχατε πάει σε συμβούλια επιλογής», ότι η στάση των συμβουλίων στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα φιλική απέναντι σε υποψηφίους με κριτήριο όχι απαραίτητα τα επιστημονικά ή διοικητικά καθήκοντα.
Αντιπαρέρχομαι την ύβρι, ως  «ανεκδιήγητου αιρετού». Κατανοώ τον θυμό και την πικρία που βγάζουμε σε δύσκολες  στιγμές. Από την Ηγουμενίτσα στα Γιάννινα πηγαίνω συχνότατα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ως αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Ηπείρου για συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου, για επισκέψεις στα  σχολεία, και ως γονέας, αφού στα Γιάννινα ζουν τα παιδιά μου, που είναι φοιτητές. Γι αυτό πηγαίνω στα Γιάννινα, όχι για αναζήτηση συμβουλών από σας.
Η αναφορά σας για «συνεργασία στο μέλλον κάτω από διαφορετικές προϋποθέσεις αφού η καταχνιά που βαραίνει την Ελλάδα θα διαρκέσει λίγο», εκλαμβάνονται μόνο ως προσπάθεια επίδοσης διαπιστευτηρίων και μελλοντικής σας αξιοποίησης.
Θα ανέμενα όμως κύριε Μπέλλο, από σας που έλαχε η καλή τύχη  «να υπηρετήσετε ως εκπαιδευτικός σε όλους τους τύπους σχολείων και να εξαντλήσετε την διοικητική ιεραρχία», να ευχηθείτε με μεγαλείο ψυχής στον νέο Διευθυντή Εκπαίδευσης Πρέβεζας τουλάχιστον καλή επιτυχία στο έργο του για το καλό όλων μας, ιδιαίτερα των παιδιών».

Πέτρος Τσάπες

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.