Μπίζνες

Όταν λοιπόν λέει ο πρωθυπουργός ότι η πρόκληση των μεταρρυθμίσεων είναι «η πιο δύσκολη», εννοεί ότι οι νομοθετικές αλλαγές που του υπαγορεύουν οι επιχειρηματίες πρέπει να περάσουν στη ζούλα, με την προσοχή του κόσμου στραμμένη στα επιδημιολογικά.

«H δυσκολότερη πρόκληση για εμάς είναι να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις παράλληλα με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο φόρουμ του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Και πράγματι αυτό κάνουν.

Έχουν ετοιμάσει έναν καταιγισμό από νομοθετικές παρεμβάσεις που θέλουν να σπρώξουν οπωσδήποτε, πριν βγει ο κόσμος από τα σπίτια του.

Κοινό στοιχείο των παρεμβάσεων αυτών είναι ότι ωφελούν τους επιχειρηματίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και των πολλών. Και αυτό γίνεται σε όλους τους τομείς: από την επαγγελματική εκπαίδευση, το ΑΣΕΠ και το περιβάλλον μέχρι την εργασία και το ασφαλιστικό σύστημα.

Και παρ’ όλο που όλο αυτό η κυβέρνηση το ονομάζει «μεταρρυθμίσεις», στην πραγματικότητα επιχειρεί να προωθήσει τις αλλαγές με όσο το δυνατόν λιγότερη διαβούλευση και όσο το δυνατόν περισσότερη συσκότιση γίνεται.

Όταν λοιπόν λέει ο πρωθυπουργός ότι η πρόκληση αυτή είναι «η πιο δύσκολη», εννοεί ότι οι νομοθετικές αλλαγές που του υπαγορεύουν οι επιχειρηματίες πρέπει να περάσουν στη ζούλα, με την προσοχή του κόσμου στραμμένη στα επιδημιολογικά.

Και επειδή πρόθεσή τους είναι να ισοπεδώσουν την κοινωνία, είναι δουλειά της κοινωνίας να τους σταματήσει. Με ενημέρωση, με τεκμηρίωση, με επιχειρήματα και με φωνές.

Γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν έρθει να κυβερνήσουν. Μπίζνες έχουν έρθει να κάνουν. Και συγκεκριμένα μπίζνες στην πλάτη ενός λαού που σήκωσε το βάρος μιας δεκάχρονης κρίσης και τώρα σηκώνει το βάρος μιας δεύτερης.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.