Να παρέμβουν οι εισαγγελείς, να μιλήσει επίσημα η κυβέρνηση

Δεν πρέπει να ενδιαφέρει τον λαό εάν κατασπαράσονται οι διάφορες φατρίες της κρατικοδίαιτης Δεξιάς. Οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένα και με ονοματεπώνυμο.

Εύλογη ανησυχία προκάλεσαν στους πολίτες τα δημοσιεύματα δύο κυριακάτικων εφημερίδων, του Βήματος και της Δημοκρατίας, αναφορικά με παράλληλα συστήματα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθυστερήσεις στην ενημέρωση των βάσεων δεδομένων και για συγκρούσεις ανάμεσα στους κορυφαίους παράγοντες διαχείρισης της πανδημίας.

Τα δυο δημοσιεύματα «δείχνουν» προς την διοίκηση του ΕΟΔΥ, καθώς σε αυτήν αποδίδεται η ευθύνη για την λαθεμένη ενημέρωση της επιτροπής των επιστημόνων. Αδυνατούμε να γνωρίζουμε εάν τα δημοσιεύματα αποτελούν μια τροχιοδεικτική βολή του επικείμενου ανασχηματισμού ή για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων στρατοπέδων στην ομάδα των υπευθύνων.

Και ούτε πρέπει να ενδιαφέρει τον λαό, που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες προφύλαξης, εάν κατασπαράσονται οι διάφορες φατρίες της κρατικοδίαιτης αδέξιας Δεξιάς. Διότι πολύ απλά οι υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι και με ονοματεπώνυμο και τα ερωτήματα αμείλικτα.

-Έγινε πράγματι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αντιληπτή η εγκληματική αστοχία στους αριθμούς των κρουσμάτων;

-Γιατί δεν ελέγχθηκε και δεν ανεκόπη άμεσα η σύμβαση με ιδιώτη, που σύνηψε ο ΕΟΔΥ και φαίνεται ότι δημιούργησε αυτό το χάος;

-Γιατί επί μήνες δεν έγινε τίποτα ούτε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που εποπτεύει την όλη διαχείριση, ή τους υψηλά ιστάμενους Τσιόδρα, Χαρδαλιά, Αρκουμανέα και Κικίλία, για να διορθωθεί το λάθος;

-Ισχύει ότι είναι πιθανόν οι καθυστερήσεις να «θόλωσαν» τα κριτήρια των μελών της επιτροπής;

Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα δυο πράγματα πρέπει να συμβούν. Πρώτον, να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας για να ερευνήσει εάν υπήρξαν λάθη που οδήγησαν στη μη λήψη μέτρων, που κόστισαν ανθρώπινες ζωές. Δεύτερον, πρέπει να τοποθετηθούν επίσημα οι πολιτικοί και υπηρεσιακοί προϊστάμενοι ώστε να γνωστοποιήσουν στην κοινωνία τι συμβαίνει.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης είναι εξαιρετικά κρίσιμη, γιατί αυτή τη στιγμή κλονίζεται έτι περαιτέρω η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, τους επιστήμονες και τους χειρισμούς τους.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.