Οι απολύσεις ως δώρο στους καναλάρχες

Οι διευκολύνσεις που παρέχει η κυβέρνηση στους καναλάρχες είναι η ανταμοιβή τους.

Μετά την έκτακτη χρηματοδότηση των καναλιών με δύο λίστες Πέτσα, καθώς και τη χαριστική αναστολή των οφειλών τους προς το Δημόσιο, η κυβέρνηση κάνει ακόμα ένα δώρο στους ιδιοκτήτες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μειώσουν το προσωπικό τους.

Έτσι, με τον νέο νόμο για τα ΜΜΕ καταργείται η υποχρέωση όσων έχουν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας να διατηρούν προσωπικό έως και 400 άτομα, ανοίγοντας το παράθυρο για μαζικές απολύσεις από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το γεγονός μάλιστα ότι το παράθυρο αυτό, που θα οδηγήσει ολόκληρες οικογένειες στην ανεργία, ανοίγει εν μέσω πανδημίας και σοβαρότατης οικονομικής κρίσης καθιστά την ενέργεια της κυβέρνησης και του υπουργού Στ. Πέτσα ακόμα πιο επαίσχυντη.

Το ότι αυτό γίνεται κατόπιν απαίτησης των ιδιοκτητών, στο πλαίσιο της συνδιαλλαγής που υπάρχει ανάμεσα σε αυτούς και την κυβέρνηση, δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε: τα κανάλια σε όλο το διάστημα της πανδημίας στηρίζουν απροκάλυπτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καταπατώντας ακόμα και στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Οι διευκολύνσεις που τους παρέχει η κυβέρνηση είναι η ανταμοιβή τους.

Οι εργαζόμενοι έχουν αντιδράσει σφοδρά στην εξέλιξη αυτή, εξαγγέλλοντας κινητοποιήσεις. Και είναι η μια χαρακτηριστική περίπτωση όπου εργαζόμενοι κινητοποιούνται για τη διατήρηση ενός νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης, ο οποίος διασφάλιζε το εργασιακό καθεστώς και τα δικαιώματά τους.

Αυτό για να θυμηθούμε την άθλια σπέκουλα που είχε γίνει όταν ψηφίστηκε εκείνος ο νόμος που σήμερα υπερασπίζονται.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.