Ο ευέλικτος Γ. Βρούτσης

Εκτός από ένθερμος οπαδός της ευέλικτης εργασίας, ο κύριος Βρούτσης είναι και μάστορας της ευέλικτης επικοινωνίας. Αν τον παρακολουθήσεις τις τελευταίες ημέρες, μπορείς να διαπιστώσεις πόση προσπάθεια καταβάλλει για να καλύψει την πραγματική ουσία των μέτρων που παίρνει.

Στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ο κ. Βρούτσης απέφυγε να αναφερθεί στο περίφημο μέτρο της περικοπής των μισθών. Παρ’ όλο που ο ίδιος θεωρεί το συγκεκριμένο μέτρο φιλεργατικότατο, απέφυγε επιμελώς να μιλήσει γι’ αυτό.

Η σχετική ρύθμιση ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι στην ΠΝΠ, λες και οι εργαζόμενοι δεν θα το έπαιρναν είδηση. Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να την αξιοποιήσουν, χωρίς προϋποθέσεις.

Η ισχύς του μέτρου είναι 6 μήνες – ενώ οι απολύσεις απαγορεύονται για 40 ημέρες. Και οι επιχειρήσεις υποχρεώνονται να κρατήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, μπορούν όμως να αντικαταστήσουν αυτούς που έχουν με φθηνότερους.

Ύστερα από την κατακραυγή, ο κ. Βρούτσης έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτό αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται. Και ότι το εξάμηνο είναι ευρύς ορισμός, μόλις τελειώσει η επιδημία το μέτρο θα καταργηθεί. Δεν τα λέει η ΠΝΠ αυτά, αλλά πρέπει να εμπιστευτούμε την μπέσα του Γ. Βρούτση.

Ο οποίος μάλιστα έκλεισε και το ματάκι στους επιχειρηματίες ότι μπορούν να απασχολούν πλήρως τους εργαζόμενους, αλλά να τους πληρώνουν τα μισά, διότι «υπάρχουν κενά, τι να κάνουμε».

Άλλα κράτη σπεύδουν να κατοχυρώσουν τις θέσεις εργασίες και τους μισθούς, εδώ ο Γ. Βρούτσης επιδοτεί τις επιχειρήσεις ξηλώνοντας το Εργατικό Δίκαιο. Και το χειρότερο, κοροϊδεύει και τον κόσμο από πάνω. Τόσο ευέλικτος είναι ο Γ. Βρούτσης. Και για τόσο χαζούς περνάει τους εργαζόμενους.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.