Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) είναι ένα ολοκληρωμένο προνοιακό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόζεται στο Νομό Πρέβεζας από τον Ιανουάριο του 2017 και οι αιτήσεις για τη συμμετοχή σ’ αυτό υποβάλλονται, είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr, είτε μέσω των Τμημάτων Πρόνοιας του Δήμου Πρέβεζας, του Δήμου Ζηρού και του Δήμου Πάργας, οποτεδήποτε ένα νοικοκυριό θεωρεί ότι πληροί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ένταξης του προγράμματος.

Την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του  προγράμματος Κ.Ε.Α., οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2017. Το ποσό των 31.014.459 ευρώ θα καταβληθεί σε 142.087 δικαιούχους και αφορά συνολικά 328.220 άτομα, πανελλαδικά.

Ειδικότερα, όσον αφορά στους ωφελούμενους του Νομού Πρέβεζας: από τον Δήμο Πρέβεζας έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις 568 δικαιούχων νοικοκυριών, που αντιστοιχούν σε 1.462 ωφελούμενους, από τον Δήμο Ζηρού έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις 156 δικαιούχων νοικοκυριών, που αφορούν 389 ωφελούμενους και από τον Δήμο Πάργας έχουν εγκριθεί 157 αιτήσεις, που αντιστοιχούν σε 375 ωφελούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι αφορολόγητο, δεν υπόκειται δηλαδή σε καμία κράτηση, δεν κατάσχεται και δεν συμψηφίζεται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, ιδιώτες ή πιστωτικά ιδρύματα.

Τέλος, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κ.Ε.Α. και οι υπηρεσίες Πρόνοιας των Δήμων της περιοχής μας θα παραμείνουν ανοιχτές, καθώς δεν υπάρχει καμιά ημερολογιακή  προθεσμία για την υποβολή αίτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.