Πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης επικράτησε στη Συνέλευση της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Πραγματοποιήθηκε χθες – Δευτέρα 4 Μάη – Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς.

Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν α) η συζήτηση για τη λήψη ή όχι πειθαρχικών μέτρων κατά της σ. Τζένης Τσέκου, για δημοσιεύματά της, τα οποία εγκαλούσαν τους σ/φους Ηλία Χάιδα και Σπύρο Παγκράτη για άσκηση bullying εναντίον της, αλλά και ολόκληρη την ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας για ανοχή και β) να προετοιμάσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέας ΣΕ της ΟΜ Πρέβεζας.

Η συνέλευση είχε πρωτοφανή μαζικότητα για τα δεδομένα της ΟΜ Πρέβεζας και κινήθηκε σε αυστηρό πολιτικό κλίμα, παρά τις κάποιες μικροεντάσεις που δικαιολογούνται από τη φύση του υπό συζήτηση (α) θέματος. Η ριζοσπαστική Αριστερά είναι θεμελιακά απέναντι σε κάθε είδους ολοκληρωτικές πρακτικές – που έφεραν μεγάλα δεινά στο αριστερό κίνημα στη χώρα μας – με αποτέλεσμα η  συζήτηση για τη λήψη οποιουδήποτε πειθαρχικού μέτρου στο κόμμα να ενσπείρει, δικαιολογημένα, αμφιβολίες.

Στην πορεία της συζήτησης έγινε σαφές, ότι το επίδικο δεν είναι η καταδίκη των όποιων πολιτικών απόψεων της σ. Τζένη Τσέκου, αλλά η υπεράσπιση της ηθικής ακεραιότητας των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από συκοφαντικές και υβριστικές επιθέσεις σε μια περίοδο που αυτές κλιμακώνονται πανελλαδικά.

Η συνέλευση αποφάσισε, στο πνεύμα του καταστατικού και αποδεχόμενη συναινετική πρόταση για ήπια και επιεική διευθέτηση των καταστατικών παραβάσεων, την επιβολή στη σ. Τζένη Τσέκου της 6μηνης αναστολής της ιδιότητας του μέλους του κόμματος και, συνεπώς, την ανάκληση της ιδιότητας του μέλους της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας που σήμερα κατέχει.

Υπέρ της συναινετικής αυτής πρότασης ψήφισαν 45 μέλη, 18 ψήφισαν υπέρ της επιβολής της ποινής της επίπληξης, 8 μέλη ψήφισαν λευκό και 2 «παρών».

Όλο το υλικό της συζήτησης θα αποσταλεί στη ΝΕ και τη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την επικύρωση των αποφάσεων της συνέλευσης της ΟΜ Πρέβεζας.

 

Όσον αφορά το (β) θέμα της συνέλευσης, διαβάστηκε ο απολογισμός της απερχόμενης ΣΕ της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας, εξελέγη εφορευτική επιτροπή και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες εκλογής νέας ΣΕ της ΟΜ.

 

Τέλος, η συνέλευση κάλεσε τα μέλη του κόμματος σε πνεύμα ενότητας και συντροφικής αλληλεγγύης να διακριθούν σε πρωτοβουλίες στους κοινωνικούς συλλογικούς χώρους.

 

Πρέβεζα 5/5/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.