Το ξεπούλημα ως Σχέδιο Ανάκαμψης

Το πραγματικό τους σχέδιο είναι το πώς θα μοιραστούν με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης.

Και τι δεν υποσχέθηκε χθες ο Κ. Μητσοτάκης! 170 μεγάλα έργα, 200.000 θέσεις εργασίας, ανάπτυξη 7% για τα επόμενα έξι χρόνια. Ο κόσμος τα ακούει όλα αυτά την ώρα που κλαίει για την οικονομική του κατάσταση.

Αλλά δεν φαντάζεται τι κρύβεται πίσω από διάφορες, προσεκτικά διαλεγμένες εκφράσεις, όπως «οι μεταρρυθμίσεις».

Είναι πάγια τακτική των νεοφιλελεύθερων να εξαπατούν τον κόσμο επικαλούμενοι ηθικά κίνητρα. Στόχος τους ήταν και είναι πάντα η εκχώρηση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων στα ισχυρά ιδιωτικά συμφέροντα – με τα οποία διαπλέκονται και από τα οποία σιτίζονται.

Αυτό για την κυβέρνηση Μητσοτάκη το έχουμε δει ήδη: Μεταλλεία Χαλκιδικής, Ελληνικό, κολεγιάρχες, καναλάρχες και πάει λέγοντας. Αποδεδειγμένα, αυτή η πολιτική ούτε ανάπτυξη φέρνει ούτε πολλές και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας δημιουργεί. Αλλά το ονομάζουν «μεταρρυθμίσεις».

Πήξαμε χθες στη δημιουργική ασάφεια: «εκσυγχρονισμός φορολογικού συστήματος», «εκσυγχρονισμός εργατικής νομοθεσίας», «απλοποίηση επενδύσεων», «αναβάθμιση των δεξιοτήτων του πληθυσμού».

Ξέρουμε φυσικά τι σημαίνουν όλα αυτά. Γιατί η καταστροφή του συνταξιοδοτικού, οι φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και η ισοπέδωση του κόστους εργασίας είναι στοιχεία της ιδεολογίας τους. Και απαίτηση των πελατών τους.

Οι δύσπιστοι ας ρίξουν μια ματιά στο σχέδιο Πισσαρίδη, το οποίο ο Μητσοτάκης επικαλέστηκε χθες περισσότερες από μία φορές.  Όλα τα παραπάνω είναι εκεί μέσα.  Όπως επίσης και το ξεπούλημα της επικουρικής σύνταξης σε ιδιωτικές ασφαλιστικές. Και η εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Το πραγματικό τους σχέδιο είναι το πώς θα μοιραστούν με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης.

Οι επιχειρηματίες όμως θέλουν να απαλλαγούν και από «αγκυλώσεις του παρελθόντος».  Όπως οι φόροι, η περιβαλλοντική προστασία, οι μισθοί και οι αποζημιώσεις. Αυτό το σχέδιο μας παρουσίασαν χθες. Απλώς ντρέπονται να το πουν με το πραγματικό του όνομα.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.