Το πεντακοσάρικο

Η κυβέρνηση, αντί να κάνει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και αντί να αποσυμφορήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς.

Τρία πράγματα έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση. Το πρώτο είναι η κατάργηση της προστασίας για 35.000 πρώτες κατοικίες, που μετατέθηκε τελικά για το τέλος του μήνα.

Το δεύτερο είναι η δημιουργία ειδικών αστυνομικών σωμάτων για τα πανεπιστήμια και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το τρίτο ήταν η αύξηση του προστίμου για παραβίαση της καραντίνας στα 500 ευρώ.

Εν τω μεταξύ το πολυδιαφημισμένο «σχέδιο Ελευθερία» έχει τιναχτεί στον αέρα. Δεν υπάρχουν εμβόλια σε επάρκεια, ούτε εμβολιαστικά κέντρα. Οι εμβολιασμοί γίνονται στα νοσοκομεία. Και, τώρα σε όλη αυτή την ανυποληψία έρχονται να προστεθούν και οι καθυστερήσεις από την Pfizer.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η μάχη ενάντια στην πανδημία θα διαρκέσει πολύ ακόμα. Ένα τρίτο κύμα είναι ήδη μπροστά μας.

Και η κυβέρνηση, αντί να κάνει προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και αντί να αποσυμφορήσει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσλαμβάνει ειδικούς φρουρούς.

Αντί να συνταγογραφήσει τα τεστ και να επιβάλει πρωτόκολλα στους εργοστασιακούς χώρους, αυξάνει τα πρόστιμα. Και αντί να στηρίξει τον κόσμο, ετοιμάζει κατασχέσεις με τον νέο Πτωχευτικό και μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Και δεν είναι μόνο αυτά.

Για την απουσία μέτρων που μετέτρεψε τη Θεσσαλονίκη σε Μπέργκαμο η κυβέρνηση στοχοποίησε την επιστημονική επιτροπή. Για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ σε ποσοστό 80% είχε το θράσος να τα ρίξει στους γιατρούς.

Άνοιξε τα δημοτικά σχολεία χωρίς μέτρα για την αποσυμφόρηση των μαθητών για να μην προσλάβει δασκάλους. Και μετά από τρεις μήνες λοκντάουν, που καταστρέφει χιλιάδες ανθρώπους, ολοένα και περισσότερες περιοχές ξεπετιούνται στο κόκκινο και μπαίνουν σε καθολική απαγόρευση.

Δεν είναι διαχείριση αυτή. Και ευτυχώς, μπροστά στις τεράστιες αντιδράσεις, εγκατέλειψαν το πεντακοσάρικο.

Αλλά έστω κι έτσι, ο κόσμος πρέπει να καταλάβει με ποιους έχει να κάνει.

  • Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.